Vanuit mijn verleden als professioneel hoefverzorger heb ik heel veel ervaring opgedaan in het beoordelen en corrigeren van beenstanden en balans in de hoeven. Tegenwoordig zien we van uit de thermografiebeelden heel vaak dat er door afwijkende beenstanden veel spanning op de ligamenten staan. Ligamenten zijn te vergelijken met onze enkelbanden of kniebanden. Als er een verkeerde beenstand is betekent dat automatisch dat, waar aan de ene kant de banden opgerekt worden, er aan de andere kant druk in het gewricht gaat ontstaan. Druk in gewrichten is bij uitstek de veroorzaker van artrose in die gewrichten.

Casus

beenstandbenstand-2

 

Hiernaast 2 opnamen van een paard wat een afwijkende beenstand heeft. In de voorknieën en in de kogels zien we flinke reacties naar voren komen. Als we naar het linkerbeen kijken (voor de kijkers is dat rechts) dan zien we dat er mediaal (aan de binnenkant) reactie te zien is van overrekte banden en lateraal (aan de buitenzijde) forse reacties die wel eens tot artrose kunnen leiden.

 

Het is daarom van groot belang dat beenas en hoefstand correct staan

In de seminars welke ik organiseer ga ik diep in op de oorzaken van deze afwijkende standen, want het is namelijk niet per definitie dat de hoefsmid slecht werk geleverd zou hebben, maar vaak vinden we de oorzaken op heel andere plaatsen in het lichaam.

Die oorzaken moeten natuurlijk wel eerst opgespoord en opgelost worden anders kan de beenas niet correct hersteld worden.

Enerzijds is het een complex geheel, maar aan de andere kant, als je de seminar gevolgd hebt is het eigenlijk heel verklaarbaar en begrijpelijk EN oplosbaar !!!   Vaak zo eenvoudig dat ik jouw dat gelijk aanleer.

Seminars worden door het gehele land georganiseerd, vaak is er een groepje mensen die hier interesse in hebben en die kunnen zich bij mij aanmelden. Want het minimum aantal deelnemers is 6 en het maximaal aantal deelnemers is 10. Uiteraard zal je als organiserende van wat privileges kunnen genieten, maar dat spreekt voor zich. Welke dat zijn ? neem even contact met mij op.

In de Kalender op mijn website vindt je de data en plaatsen waar ik de seminars geef en via de winkel kun je jezelf hiervoor aanmelden op een locatie bij jouw in de buurt.

Wil je meer informatie hebben of je aanmelden als organisator van een seminar ?  Vul dan even hieronder het contactformulier in en je krijgt zsm een antwoord van mij.

Wil je zelf een groep samenstellen, ook dat kan ! neem even contact op want voor groepen van meer dan 5 personen hanteer ik een speciaal tarief.

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]