Is thermografisch onderzoek veilig
Hier kunnen we volmondig Ja op zeggen, bij thermografie meten we de infrarood frequenties welke door het lichaam worden afgegeven. Er wordt dus geen straling naar het lichaam toegebracht wat schadelijk kan zijn.
wat moet ik doen voordat een onderzoek plaatsvindt
Voordat we een onderzoek kunnen uitvoeren moet het paard helemaal droog zijn, langere manen moeten opgestoken zijn en dat alles 2 uur voordat het onderzoek start. 2 uur voor het onderzoek moet het paard droog op stal staan zonder deken en mag in die 2 uur niet meer aangeraakt worden.
stel (hypothetisch) dat mijn paard gewoon op het weiland staat ipv op stal...
Dan hebben we een soort van probleem… De diverse weersinvloeden hebben vrij spel gehad op het paard en die beïnvloeden het resultaat van de opnames die we maken. Want als de zon schijnt meten we de tempartuur van de zon op het paard, en als het regent of hard waait dan meten we lagere temperaturen. Het maakt het ons dan wel heel moeilijk om een goed resultaat te krijgen.
Moet ik nu echt helemaal naar jullie toerijden met de trailer
Het scheelt ons reistijd en U de voorrijkosten, maar in principe willen we de onderzoeken juist graag op stal uitvoeren waar het paard normaal staat. Een paard op transport kan heel onrustig zijn (soms zelfs niet hanteerbaar..) en stress beïnvloed het onderzoek echt heel nadelig. Daarbij komt dat de reiskosten zijn gelimiteerd tot maximaal 25 euro, en…. we zien nog wat van ons mooie land.
Vergoedt de verzekering een thermografisch onderzoek
Helaas is het zo dat de meeste verzekeringen het thermografisch onderzoek niet vergoeden, alleen als u een verwijzing van een dierenarts hebt willen ze daar nog heel even over nadenken.
hoe betalen we het onderzoek
Onderzoeken kunnen contant betaald worden, maar we hebben een mobiele pinautomaat, dus u kunt ter plekke pinnen
is er een wachttijd voordat een onderzoek kan worden uitgevoerd
Normaliter kunnen we onderzoeken binnen 3 werkdagen inplannen
ik werk door de week, werken jullie in het weekend als ik vrij ben
Wij realiseren ons dat mensen door de week moeten werken, en daarom werken wij juist veel in het weekend om onze klanten tegemoed te komen.
Wat gebeurt er allemaal tijdens het onderzoek

Bij aankomst starten wij met het maken van de opnames, dit duurt doorgaans 10-15 minuten. Vervolgens willen we het paard even zien lopen, op harde en zachte ondergrond.  Daarna worden de beelden direct op de laptop gezet en gaan we de beelden in een rapportagemodule beoordelen. Het geheel wordt samengevoegd zodat we tot een conclusie kunnen komen. In totaal zijn we dus tussen de 1,5 en 2 uur bezig

Krijg ik direct een advies van jullie
Als we de volledige rapportage klaar hebben, dus alle beelden beoordeeld, dan gaan we samen met U een behandelplan opstellen wat we in een speciaal behandelpaspoort zullen aantekenen. Dit geeft geen meerprijs en is allemaal in het totaalbedrag inbegrepen
Stel, jullie zien iets bijzonders en gaan daar extra opnames van maken, kost dat dan meer geld
Nee !! wij staan ervoor dat we een compleet onderzoek uitvoeren en als we extra opnames moeten maken is dat alles inclusief. We rekenen alleen extra diensten door zoals een zadelonderzoek etc
wat als ik achteraf nog vragen heb
Het is normaal dat er achteraf nog vragen zijn, in feite krijg je in korte tijd heel veel informatie dus wij begrijpen dat de vragen later komen. Echter in het behandelpaspoort wat afgegeven wordt staat al heel veel informatie. En anders hebben we email !
Hoe kan ik het makkelijkst een afspraak maken
Wij zijn het beste bereikbaar via ons contactformulier, als u daar uw vraag stelt en even aangeeft waar uw paard staat EN u vermeldt daarbij uw telefoonnummer dan nemen wij zsm contact met u op
help.... mijn vraag staat er niet bij, wat nu !!!!!

Stel uw vraag via het email hansarendse@gmail.com en wij nemen zsm contact met u op.

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]