Logo_transparant


In 2013 zijn Paardenservice en KvA paardenrevalidatie een maatschap aangegaan onder de naam Equicare-Plus®,  met de doelstelling om paarden met vage (rug)klachten, onduidelijke kreupelheden, Kissing Spines en rijtechnische problemen als staken, steigeren etc te onderzoeken en behandelen.

Inmiddels in er een netwerk-team opgebouwd met therapeuten, elk met zijn of haar eigen specialiteit. Dit team wordt constant uitgebreid met nieuwe disciplines. Een Onderzoek en behandeling worden gewoon op stal uitgevoerd.

Naast het standaard thermografisch onderzoek hebben wij het Equifit concept ontwikkeld waar wij bij paarden binnen 2 uur een volledig onderzoek uitvoeren, wat bestaat uit een thermografisch onderzoek en een specifiek bewegings-onderzoek. Het thermografisch onderzoek omvat meer dan 40  opnamen waarbij het gehele paard gedetailleerd in beeld wordt gebracht.

Terwijl het thermografisch onderzoek wordt uitwerkt zal de dierenarts een volledig bewegingsonderzoek uitvoeren. Bij het onderzoek gaan we niet uit van het kreupele been of de pijnlijke rug, maar het paard wordt in zijn geheel beoordeeld op stand, lichaamshouding, beweging, mobiliteit van de benen en de wervelkolom. Alle pijnlijke of in beweging beperkte gebieden worden hierdoor opgespoord en volledig in kaart gebracht.

Door onze jarenlange ervaring kunnen wij deze krachtige en betrouwbare diagnostiek aanbieden

De resultaten van het thermografisch- en klinisch onderzoek worden samengevoegd en daaruit kunnen wij het beste behandelplan opstellen. Op basis van dit behandelplan adviseren wij een behandelaar die in staat is de problemen op te lossen.

Als er aanleiding voor is voor een aanvullende onderzoekstechniek zoals bv röntgenonderzoek of echografie dan zijn wij in staat om u adequaat door te verwijzen.

Klik hier voor de speciale website van Equicare-Plus®.