Op 8 en 15 Januari 2023 zal er een clinic worden gegeven waar we de professionals in de paarden wegwijs zullen maken met thermografie om daarmee zgn “RED FLAG” te kunnen opsporen. Deze dagen zijn speciaal bedoeld voor hoefsmeden, behandelaars, trainers, zadelmakers etc, dus iedereen die serieus en professioneel in de paarden werkzaam is. Het is dus geen opleiding.

Miniatuur IR camera op Iphone

Elke deelnemer zal een eigen miniatuur infrarood camera ontvangen welke op de smartphone wordt aangesloten en deze camera levert werkelijk hoog kwalitatieve beelden die in de bijgeleverde software bewerkt en gerapporteerd kunnen worden zodat de bevindingen ter plaatse naar de klant kunnen worden verzonden. Er zijn uitvoeringen voor Android of Iphone toestellen (graag specificeren bij aanmelden)

Behandelaars en trainers kunnen hier dus voordat ze aan de slag gaan met behandelen/trainen hun intake compleet maken met beeldvorming en op die manier eventuele verborgen blessures in kaart brengen. Voordeel is dus dat je van te voren al GEDOCUMENTEERD kunt aangeven dat er reactie te verwachten valt na de behandeling/training of zelfs dat je behandeling even uitstelt om nader onderzoek uit te laten voeren.

Hoefsmeden gebruiken deze tool bv om hoefzweren snel op te sporen, hoefbevangenheid te kunnen monitoren of been-hoefbalans te kunnen controleren. Veel paarden hebben een verkeerde beenbalans wat direct zijn weerslag heeft op de gevoeligheid van de zachte structuren zoals ligamenten en pezen. Met thermografie kan dit zeer duidelijk in beeld gebracht worden en op basis van de beelden kan besloten worden in hoeverre er gecorrigeerd kan worden.

opname van een praktijkdag

De 2 clinic dagen zullen worden verzorgd op Hippisch Centrum Stal Griftenstein in de Bilt waar we een riante theorieruimte tot onze beschikking hebben en we later op de dagen nog de mogelijkheid hebben om wat praktijkervaring op te gaan doen met de paarden.

De clinic wordt compleet met Infrarood camera en de benodigde software voor de smartphone aangeboden voor € 895,00 excl 9% BTW. De softwarelicentie is onbeperkt te gebruiken en heeft ook later geen jaarlijkse kosten.

Aanmelden / Inschrijven kan vanaf nu door het formulier uit te printen of te downloaden, in te vullen en op te sturen naar info@paardenservice.nl